FAQ
Hvilken baderomsvifte trenger jeg?
Vår bestselgende vifte er muro viften. For å finne ut hva modell som passer ditt bad eller dine behov, kan du lese mer om det her:
https://www.stikkontakten.no/blog/muro-og-baderomsvifte-tips
Ellers har vi baderomsvifter som Pax, som er veldig stillegående vifter,
PAX har også noen modeller hvor man kan appstyre viften:
https://www.stikkontakten.no/products/pax-calima-vifte
Dersom man ønsker en simpel, pen og billig baderomsvifte, har malmbergs et par alternativ du kan sjekke ut:
https://www.stikkontakten.no/categories/malmbergs
Hvilket lys skal jeg velge på lysarmaturet mitt:
Det første man gjerne bør tenke på er om dette er det eneste lyset som skal være i rommet, om det er et supplement til andre lyskilder eller om det skal være utebelysning.
Man bør undersøke hvor mye Kelvin (K) man ønsker på lyskilden. Kelvin er temperaturskala som man bruker for å forklare om lyset er varmhvit, hvit eller kald.
Ved å velge en løsning som har “dimtowarm” så får man “alt i ett” lysarmatur der man får både det kalde lyset, som er bra når man rengjør eller skal fokusere på kontoret, men man får også det varme lyset som man gjerne kan bruke når kvelden nærmer seg og man ikke ønsker så sterkt lys. De vanlige stryrkene man kan velge mellom er 2700K, 3000K eller dimtowarm. Vi anbefaler 2700K eller dimtowarm inne, mens 3000K kan passe fint ute. 3000k kan bli et litt for sterkt lys inne.
Varmt komfort lys | 2500 kelvin |
Varmhvit | 2700-3000 kelvin |
Universalhvit, kaldhvit | 4000 kelvin |
Kaldhvit dagslys | 6500 kelvin |
Hva er Lumen?
Lumen er hvor mye lys som kommer ut fra pæren
Hva er watt?
Watt beskriver hvor mye energi som blir brukt.
Kan denne lysarmaturen bli brukt ute?
Når man skal finne ut om et lysarmatur kan bli brukt ute eller i dusjsonen, må man se på IP graden produktet har. Jo høyere IP graden er, jo bedre beskyttet er dette armaturet mot støv og vann.
Hvilken pære passer i min lampe?
Det første du må se på er hva sokkel lampen din har. Her står det som oftest en eller to bokstaver og noen tall bak. Dette gjør det enkelt for deg å finne ut av hvilke pærer som passer din lampe. Hver lampe har en fatning, og til den fatningen passer kun en pæresokkel. Her er en oversikt over pæresokkel:
Man må så se på hva type lys man ønsker. Skal det være en pære med kaldt lys eller varmt lys? Skal det kunne dimmes? Les på armaturet du har hva max W er, og finn en pære som er denne Watten eller mindre.
Hva driver/trafo passer til min downlight?
Her er det mange forskjellige variabler som kommer til synet, og det er derfor ikke alltid så lett å svare på dette spørsmålet. Hvor mange downlight har du? Hva type downlight har du? Vi anbefaler at du tar kontakt med elektriker for riktig svar her, eller kjøper samme driver som anbefalt av den type downlight du har kjøpt. Noen downlight leveres også med Led Driver.
For mer informasjon om ulike dimmere og hvilken dimmer som passer til ditt system. Les Dimmerguiden: https://www.stikkontakten.no/blog/dimmerguiden
LEDDIM er en løsning som passer til de fleste:
https://www.stikkontakten.no/products/leddim-400-2-pol
Og om ikke den passer så har vi den som passer til alt:
https://www.stikkontakten.no/products/uniled-trykkvri-dimmer
Hva smarthus løsning anbefaler dere?
Vi anbefaler Elko smart. Dette er et enkelt trådløst system som man lett kan sitte opp selv.
Alternativt se etter løsninger som går på protokollene Z-wave eller Zigbee. Disse enhetene trenger en såkalt Gateway eller styringsmodul man kobler til internett, men er ofte mer driftsikkert, lettere å skalere og forstyrrer ikke eksisterende WiFi signaler. Dette er også 2 type signaler som gjør at man senere kan oppgradere med ulike andre enheter og også fra andre leverandører.
Stikkord for dette systemet er:
Komplett løsning
Åpne protokoller
Enkel installasjon
Les mer om det her:
https://elkosmart.elko.no/